протест

В 76-и ден на народно недоволство от управлението за тази вечер на площад „Независимост” в столицата е обявен голям протест. Той отново е под надслов „Велико народно въстание” и се очаква да събере недоволни от управлението от цялата страна. Демонстрацията е предвидено да започне от 17 часа на площад „Независимост“. Исканията остават същите-незабавни оставки на цялото правителство и на главния прокурор и провеждане на честни избори.

„Независимостта, свободата трябва да бъдат извоювани, не могат да дойдат като подарък. Това е причината, поради която ние събираме гражданите на площад „Независимост” именно тук не да празнуваме както се прави обикновено, ние призоваваме гражданите да дойдат на площад „Независимост”, за да заявят ясно и високо, че ние отново искаме своята независимост, този път от мафията, от корупцията и от подземния свят, които са в ръцете на Борисов”, заявява адвокат Николай Хаджигенов от организаторите от „Отровното трио”.

На 22 септември ще бъдат обявени и 5-те приоритета, които според протестиращите са необходими за изход на България политическата криза.

Това ще бъде третото поред Велико народно въстание, но за първи път е в неработен ден. Първото и второто се състояха на 2 и 10 септември.

На 2 септември събитието съвпадна с откриването на новата есенна сесия на Народното събрание, което заседава за пръв път в новата си сграда – бившия Партиен дом.

Тогава се стигна до сблъсъци между полицията и протестиращите в късните часове на деня. Имаше десетки задържани, а също така и пострадали, сред които журналисти, чуждестранен дипломат и обикновени граждани, които нямаха нищо общо с протеста.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!