Студентски град, дискотека

Заради студентския празник на 8-и декември столичната полиция организира засилени проверки за нерегламентирани събирания. Кметът на София Йорданка Фандъкова вече съобщи, че столицата продължава да е в червената зона по заболеваемост въпреки плавната тенденция на спад на случаите в последните 10 дни. Данните обаче не трябва да ни успокояват, тъй като броят на хоспитализираните пациенти с COVID-19 остава висок – 2234 са настанените в болници и 281 са на интензивно лечение, писа тя във „Фейсбук“.

С решение на общинския оперативен щаб е създадена организация за проверки на големите търговски обекти по 3 пъти дневно. Екипите на Столичен инспекторат и Общинска полиция следят както за ограничаване на посетителите вътре в магазините, така и за дистанция на опашките. При констатирани нарушения и невъзможност да се създаде организация, отделни обекти могат да бъдат затваряни.

Днес са доставени първите 10 апарата за подаване на кислород и 40 кислородни бутилки на общинските болници с отделения за болни с коронавируса. Закупува се допълнителната апаратура със средства, постъпили в дарителската сметка на общината,

Столична община ще се включи активно с логистична подкрепа в процеса на ваксиниране, който се организира от Столичната здравна инспекция, заявява кметът Йорданка Фандъкова.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук