Джо и Хънтър Байдън
На снимката: Джо и Хънтър Байдън

Синът на новоизбрания президент на САЩ Джо Байдън Хънтър обяви, че се извършва разследване на данъчните му дела, съобщи Би Би Си. Разследването се провежда от федералните прокурори в Делауеър. Американски медии цитират източници, според които това е свързано с бизнес сделки с чужди страни, включително Китай.

Хънтър Байдън каза, че е уверен, че ще бъде доказано, че не е направил нищо нередно. Екипът на Байдън-Харис заяви, че избраният президент „много се гордее със сина си“. В изявление на екипа се казва, че Хънтър „се е преборил с трудни предизвикателства, включително жестоките лични атаки от последните месеци, само за да излезе по-силен“.

50-годишният мъж заяви, че е научил за разследването във вторник. Той не разкри повече подробности.

„Приемам този въпрос много сериозно, но съм уверен, че професионалният и обективен преглед на тези въпроси ще покаже, че съм действал законно и адекватно, включително с услугите на професионалните данъчни съветници“, каза той.

Според информации по случая разследването е започнало през 2018 г., преди Джо Байдън да обяви кандидатурата си за президент.

Хънтър Байдън беше честа мишена на критика от страна на републиканците по време на предизборната кампания на баща му през 2020 г.. Лагерът около Тръмп се фокусираше върху неговите бизнес сделки в Украйна и Китай, когато Джо Байдън е бил вицепрезидент в администрацията на Барак Обама.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!