От днес беше възстановено движението по Южната дъга на софийския Околовръстен път в участъка между ж.к. „Младост“ и автомагистрала „Тракия“. Трафикът беше пуснат дни по-рано от предвиденото заради очакваното интензивно движение в третия от почивните дни.

Преминаването ще се осъществява двупосочно в платното, в което не се извършват строителни дейности, и ще се регулира със светофарна уредба при Горубляне, Герман и Лозен. Необходимо е шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост и да спазват стриктно поставената сигнализация, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура”.

Реконструкцията на 6 километровото трасе стартира през октомври миналата година. Отсечката между ж.к. „Младост” и кв. „Горубляне” беше затворена на 14 юни тази година за разрушаване на стария надлез при 40-ти км и изграждането на нов. Двулентовият път се разширява в две платна с по 3 ленти за движение в посока, средна разделителна ивица, разделителни ивици между локалите и директното трасе, 2 локални платна и тротоари.

С новото трасе на Софийския околовръстен път ще се осигури връзка между автомагистралите „Струма” и „Тракия”, ще се улесни транзитният трафик от АМ „Европа“ и връзката с граничните пунктове с Турция и Гърция. Инвестицията е за 142,7 млн. лв. с ДДС и е от републиканския бюджет. Срокът за завършване на модернизацията е пролетта на 2021 г.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!