Владимир Путин

Руският президент Владимир Путин започна речта си пред руския парламент с думите: „Днешното послание ще бъде посветено основно на нашите вътрешни проблеми. Трябда да покачим доходите на руския народ“. В посланието му бяха включени и други наболели теми като справянето с пандемията, здравеопазването. Социалната полетики и икономиката на страната също са основен приоритет на Руската федерация.

„Разбира се, ще е необходимо да се кажат няколко думи за външните работи, буквално няколко думи за въпросите на сигурността“,

допълни руският лидер.

Стадният имунитет зависи от населението

Руският президент заяви, че винаги е бил уверен в успешното преодоляване на изпитанията, причинени от пандемията. Той призова руснаците да спазват максимално отговорно препоръките на лекарите за борба срещу коронавируса. И допълни, че формирането на стаден имунитет до голяма степен зависи от самите жители на Русия.

Еднократни помощи за деца

След здравната тема, стопанинът на Кремъл се спря на въпроса за семейството. Той подчерта голямото значение на нарастването на реалните доходи на руснаците. Президентът поръча на правителството от 1 юли да се изплащат по 5600 рубли на семейства с един родител, които имат деца от 8 до 16 г. Президентът също така предложи еднократното изплащане на 10 000 рубли на семейства с ученици или бъдещи първокласници. С поглед към подобряване на образованието Путин отбеляза, че в Русия ще бъдат построени 1300 нови училища за 1 милион деца.

Преминавайки към икономическите въпроси руският президент подчерта голямата важност на удържането на инфлацията в установените граници. Защото икономическата криза на Русия заради покачването на инфрацията на територията на федерацията се задълбочава.

Западът ще съжалява за провокациите срещу Русия

Президентът отбеляза, че „колективният Запад“ изглежда не забелязва историята за подготовката на убийството на Лукашенко. Руският лидер също така добави, че всъщност се подготвя масирана кибератака срещу Беларус.

Руският държавен глава отбеляза, че някои страни са възприели обичая да се „захващат“ с Русия без причина, това се превърнало в нов спорт. Русия се държи сдържано и скромно, виждайки грубостта на други страни, каза Путин.

Той обеща, че организаторите на всякакви провокации срещу Русия ще съжаляват по начин, по който отдавна не са съжалявали за нищо.

Червената линия в отношенията на други държави с Русия ще се определя от самата Москва за всеки отделен случай,

подчерта Путин.

Президентът каза още, че първият полк, снабден с ракети „Сармат“, ще влезе в бойно дежурство през 2024 година. Освен това Путин отбеляза, че до 2024 г. делът на модерните технологии във войските ще бъде 76%.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук