Владимир Путин
На снимката: Владимир Путин

Силите за възпиране в Русия да бъдат приведени в специален режим на бойно дежурство. Това разпореди руският президент Владимир Путин на Министерството на отбраната. Това стана по време на среща с министъра на отбраната Сергей Шойгу и началника на Генералния щаб на въоръжените сили Валерий Герасимов.

Сили за сдържане в руската армия са ядреното оръжие и хиперзвуковите ракети тип „Кинжал“ и „Циркон“. Те са гръбнакът на руската армия.

„Висшите служители на водещите страни от НАТО и допускат агресивни изявления срещу нашата страна, затова нареждам на министъра на отбраната и на началника на Генералния щаб да приведат възпиращите сили на руската армия в специален режим на бойно дежурство“, каза държавният глава в неделя на среща в Кремъл с министъра на отбраната Сергей Шойгу и началника на Генералния щаб на руските въоръжени сили Валерий Герасимов. „Слушаме”, отговориха Шойгу и Герасимов, цитирани от руски медии.

Обръщайки се към ръководителя на Министерството на отбраната и началника на Генералния щаб, Путин подчерта, че западните страни предприемат неприятелски действия срещу Русия и в икономическата сфера. „Имам предвид нелегитимни санкции, които всички добре знаят“, добави той.

Привеждане в бойно дежурство означава най-високата форма на готовност в мирно и военно време за изпълнение на бойни задачи от особена държавна важност за защита и отбрана на границите и интересите.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук