Владимир Путин
На снимката: Владимир Путин. Източник: БТА

Русия иска да сложи край на войната в Украйна. Всички въоръжени конфликти завършват с дипломатически преговори. Това заяви руският президент Владимир Путин, съобщава Ройтерс.

По думите му Русия ще се стреми да се сложи край на войната в Украйна „колкото по-скоро, толкова по-добре, разбира се“.

„Казвал съм много пъти: засилването на военните действия води до неоправдани загуби“, посочи Путин пред репортери.

“ Рано или късно всички страни, които са в състояние на конфликт, сядат и сключват споразумение. Колкото по-скоро това бъде осъзнато от тези, които ни се противопоставят, толкова по-добре. Ние никога не сме се отказвали от това“, допълни руският президент.

Той също така заяви, че системата за противовъздушна отбрана „Пейтриът“, с която президентът Джо Байдън обеща САЩ да снабдят Украйна, е стара оръжейна система, на която Русия би могла да противодейства.

По думите му въпросната система не работела като руската С-300. „Добре, ще вземем това предвид и противодействие винаги ще се намери“, коментира руският президент.

След заседание на Държавния съвет той каза пред журналисти, че разполагането на ракети „Пейтриът“ няма да предизвика никакви проблеми, тъй като руснаците ще се справят с лекота с тях, предаде БТА. „Тогава там ще трябва да бъде доставено нещо друго вместо „Пейтриът“, ще трябва да се разработят нови системи. Това е сложен и дълъг процес, нещата не са толкова прости“, подчерта Путин.

Още международни новини – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук