Радан Кънев
на снимката: Радан Кънев - евродепутат "Демократична България"/ЕНП

„Ако Бойко Борисов не желае да прави правителство с ДПС и „Възраждане“ и е избрал друг път, трябва да си даде сметка, че да сглобява коалиции, в които неговата партия и личност са доминиращи и всичко се върти като спътници около звезда, няма как да стане. „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“ заедно имат повече депутати от ГЕРБ“. Това каза днес евродепутатът от „Демократична България“ Радан Кънев в ефира на bTV.

„Ако разговор ще се води в този формат, Борисов трябва да се примири, че няма да има правителство с неговия мандат. На второ място, премиерът ще бъде човек, който е извън задкулисните контакти и механизма за рекет. Това ще бъде правителство, което внимателно и честно трябва да изготви програма“, каза още той.

„Изборът изглежда по един и същи начин – тревожен, както можеше да се очаква. Малко по-лош резултат, отколкото имахме в предишния парламент. Някои от най-тежките рискове пред обществото ни на този етап все пак бяха избегнати. Имаме страшно много работа да свършим“, смята Кънев.

„Не просто кампанията, а цялата ни политическа криза е обърната назад към тежки, неразрешени проблеми, които имаме в миналото“, допълни той.

Кънев изрази надежда жена да застане на премиерския пост в следващо правителство на „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“, подкрепено от ГЕРБ-СДС.

„Неколкократно чуваме идеята, че трябва да имаме правителство, за да минем през зимата. Имайки предвид проблемите, да говорим за правителство за зимата звучи като „гадже за лятото“, подчерта той и добави, че е нужно правителство с дългосрочен хоризонт.

Още вътрешнополитически новини – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук