Румен Радев.
На снимката: Румен Радев

Правителството и Народното събрание следва да съхраняват и развиват отбранителните способности на Българската армия, а не да я ползват за донор на чужди армии.

Това каза пред журналисти в Карнобат президентът Румен Радев по повод предложението България да изпрати на Украйна неизправни зенитно-управляеми ракети.

Мисля, че съм ясен в това отношение“, коментира той.

По-рано през деня парламентът одобри проекта на решение, с който се предлага страната ни да дари неизправни зенитно-управляеми ракети от типа 5В55Р(К), които се стопанисват от Министерството на отбраната.

По темата за експулсирането на руските свещеници, Радев посочи, че не е чел доклада на ДАНС.

Но дори и да го бях чел, нямаше да ви кажа. Защото не съм като някои други политически лидери, които фриволно боравят с класифицирана информация“, заяви президентът.

„Има дълбоко непознаване за същността на работата на ДАНС. Когато се осветли, когато се разбере, че някой е агент, това не означава, че моментално трябва да бъде изгонен от страната. Напротив, тогава започва същинската оперативна работа“, каза още държавният глава.

Президентът е на посещение в Карнобат по повод празника на града. Той ще участва в официалната програма по случай празника и ще произнесе слово.

Още новини от деня – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук