Румен Радев

Всеки, който работи срещу интересите на България трябва да носи своите последствия, но в съответствие с установените процедури. Това заяви президентът Румен Радев пред журналисти тази вечер.

Въпреки това той определи изгонването на 70 руски дипломати като безпрецедентен акт. Припомни и, че отговорност за него носи единствено правителството и лидерите от коалицията. Това трябва да е ясно, подчерта президентът във връзка с изгонването на 70 дипломати на Русия от България, което се случи преди седмица.

По думите на Радев, това решение увеличава риска за България – за нашата енергетика, за нашата икономика и най-вече за гражданите, макар България да не е първата държава в ЕС, която да гони такъв брой руски дипломати.

„Връщането на доверието в политическата класа изисква да има прозрачност по отношение на финансирането на български политици, но не по-малко важно е анализатори и публични говорители, които формират общественото мнение, да обявяват дали и те не получават финансиране отвън”, заключи Румен Радев, който често е подозиран в защита на руските интереси.

Политическата криза Радев коментира така:

„Нека да изчакаме до петък да видим дали най-голямата парламентарна група ще успее да изпълни връчения мандат, движим се по Конституция. Много е важно тези, които формират в момента парламентарно управленско мнозинство да го правят по такъв начин, че да гарантират дългосрочна устойчивост.”

Въпреки, че на 8 януари 2021 година Румен Радев заявява, че машинното гласуване е начинът да се справим с недействителния вот, грешките и машинациите, сега явно той не е толкова убеден в това и заяви, че за него е важно да види дебатите в пленарна зала.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук