Радомир Чолаков
На снимката: Радомир Чолаков

Управляващите имат някакви хрумвания, но нямат концепция. Виждаме как кризите следват една след друга и виждаме тези хора как се мотаят. Те може да имат нашата подкрепа, но тя не е безусловна. Това заяви депутатът от ГЕРБ Радомир Чолаков специално за ДЕБАТИ.БГ след първото парламентарно заседание за годината.

В нашата политическа декларация звучахме меко, защото сме толерантни и възпитани хора. Моите колеги в парламентарната група, които имат опит като министри знаят колко е тежко. Управлението е тежък физически труд. Тези, които са се нагърбили с него, наистина трябва да бъдат насърчавани и подкрепяни. Хубаво е да има толерантност, но не може само да се занимаваме с пиар.

По думите му за първи път в историята на българския парламент декларации са направени само от опозиционните партии.

Това може да означава много неща, но основно означава, че мнозинството няма идея какво да прави. Ако имаше идея какво да прави, то щеше да я сподели именно в тази декларация. Така се прави. Това важи и за съдебната реформа.

Ще успее ли съдебната реформа да раздели управляващи и опозция; кои са първите законопроекти, които ГЕРБ ще внесе; кое трябва да е приоритет на новото правителство и кога то реално ще заработи и каква трябва да е българската позиция за разполагането на контингенти на НАТО на наша територия – четете утре в цялото интервю на ДЕБАТИ.БГ. 

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук