Радостин Василев, правна комисия подкуп
На снимката: Радостин Василев и Ива Митева от ИТН

Радостин Василев от „Има такъв народ“ се разкри, като депутата от партията на Слави Трифонов, когото Татяна Дончева убеждавала да разцепи парламентарната група, и ако „Изправи се БГ, Ние идваме“ беше получила третия мандат за съставяне на правителство, да участва в него. Василев говори по телевизия „7/8“ пред водещия Тошко Йорданов.

Срещата се е състояла на 12 август в офиса на Радостин Василев в 17:30 часа и е заснета на влизане в адвокатската му кантора, разказа депутатът.

Василев коментира още, че не му е предлаган подкуп от 500 000 лева, както съобщи Тошко Йорданов пред БНР, но той го е възприел така, защото на листче, което Дончева е държала пред себе си, е пишело „500К“.

На листчето са били изписани и други имена от групата на ИТН, сред които експертът Иван Хиновски, зам.-председателката на групата Виктория Василева, самият Радостин Василев и председателката на НС Ива Митева.

„Не можах да разбера дали тя се опитва да си купи отделен депутат или цяла парламентарна група, но в момента, в който го анализирах, казах, че няма шанс да стане това нещо“, коментира Василев.

Той определи Дончева като сив кардинал на задкулисието.

За предлагания подкуп сподели председателят на парламентарната група на ИТП Тошко Йорданов в предаването „Политически НеКоректно“ на БНР.

В отговор Дончева заяви, че ще си потърси правата по съответния ред. Потърсена за коментар след изявленията на Радостин Василев, Дончева каза:

„Нямам никакъв избор, освен да предприема съответни юридически действия срещу Тошко Йорданов и Радостин Василев.

Заместник-председателят на парламентарната група и депутат от ИБГНИ потвърди, че между двамата е имало среща, но отрече да е говорила за пари.

„Разговор между мен и Радостин Василев има, но той не е с такова съдържание. Никакви разговори на тема за пари. Какво е „500 к” според вас? Нито помня дали съм писала, нито дали съм имала листче. Как според вас се убеждават тези хора, че трябва да има правителство, че трябва да участват в това – с разговор. Ще си търся правата по съдебен ред и срещу Тошко Йорданов, и срещу Радостин”, каза тя пред Нова телевизия .

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!