Рамадан Аталай Кадър: Би Ти Ви
Рамадан Аталай Кадър: Би Ти Ви

Има предложение, мога да кажа директно разпореждане на почетния председател на ДПС Ахмед Доган депутатите от Движението да не гласуват днес в парламента за кабинета на ГЕРБ-СДС с кандидат-премиер Росен Желязков. Това съобщи пред Би Ти Ви народният представител от ДПС Рамадан Аталай.

Припомняме, че през последната седмица множество структури на партията из цялата страна пуснаха отворени писма относно премахнати ключови лица от ДПС. Рамадан Аталай е един от тях.

Според Аталай в момента той е определян като „превратаджия“. „Аз се питам кой е превратаджия, когато с натиск и сила се опитваш да промениш мнението на обществеността“, каза той.

Аталай цитира имейл, който почетният председател на ДПС е написал до Делян Пеевски. Той гласи „Според ситуацията ДПС трябва да има ясно изявени председатели, както за партията, така и за парламентарната група – Чакъров и Пеевски. Което значи съпредседатели в преговорния процес, общи решения с два подписа, евентуално коалиционно правителство. Всичко трябва да се легитимира, подкрепя с подпис на двамата съпредседатели“.

По думите му след този имейл Пеевски прекъсва контактите си с Доган.

„Отношенията между Доган и Пеевски са в разрив в момента. Позволих си да помоля Делян да се обади на Доган и да разберем за какво става въпрос“, каза Аталай.

Той подчерта, че в момента Пеевски се разпорежда в ДПС все едно това е негова лична фирма. Аталай твърди, че решенията в Движението се вземат под натиска на Пеевски.

Аталай обясни, че притесненията на Ахмед Доган са, че оперативните органи на ДПС не функционират и се взимат еднолични решения.

Аз не съм дошъл да се защитавам. Това не е моят спор, това е спор между Делян и нашите избиратели и структури. Аз вярвам в структурите – те ще намерят сили, както са намирали сили и през годините“, каза Аталай.

Той каза още, че депутатите от ДПС „подписвайки празни листа, отстраняват с тези подписи Айсел Руфат и други народни представители“. Аталай допълни, че в Кърджали натискът е особено силен – и върху бизнеса, и върху структурите.

Междувременно шефът на ДПС в Пловдив Юксел Расим обяви, че областната структура в града на тепетата снема доверието от Рамадан Аталай.
“ Това всичко, което се случва в Пловдивска област – във всички структури, е на базата на всичко, което се случва, откакто той дойде като кандидат-народен представител и стана пет пъти такъв с гласовете на хората, които го подкрепиха тук“, каза Расим.

„Областната структура многократно е заявявала, че с него няма как да сполучим и няма как да имаме добри резултати, но нямаше кой да ни чуе. Надявам се, че този път председателят Делян Пеевски ще ни чуе – хората искат промяна, искат млади хора“, коментира още Юксел Расим.

„Общинската председателка на Кричим под свой натиск събира подписи и подписва декларации, на нея също е снето доверието“, отбеляза още той.

„Структурите се състоят от 15-18 човека, а подписват трима човека, които са приближени на Рамадан Аталай и той ги манипулира, че има проблеми между почетния председател и господин Пеевски. Ние такова нещо не знаем“, посочи Юксел Расим.

Той призова Рамадан Аталай да напусне Народното събрание и да влезе следващият от листата, за да може да се нормализира организацията в Пловдивска област.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук