Вежди Рашидов
На снимката: Вежди Рашидов

Бившият министър на културата и настоящ председател на парламентарната комисия по медии и култура Вежди Рашидов направи разбор на ситуацията в България. Пред bTV Рашидов говори по почти всички теми, които вълнуват българското общество през последните месеци.

Записът

Вежди Рашидов коментира записът, на който глас, наподобяващ този на премиера Бойко Борисов, изрича нецензурни думи по адрес на председателя на парламента Цвета Караянчева.

„Разбраха се, че може да е монтаж. Тя му се сърди, известно време сигурно ѝ е било неприятно, Борисов я прегърна. Има грехове, има и прошки“, поясни Вежди Рашидов.

И добави:

„Тя и на мен не ми говореше известно време”.

Според него е абсолютно недопустимо да излизат записи от дома на премиера.

„Той може да говори в дома си каквото си поиска“, каза Рашидов.

Той имал за последно среща с премиера преди една седмица, говорили си за проблеми на културата. Сега не му се е обаждал, защото сигурно на премиера не му било до него.

Не иска да е действащ политик

Рашидов заяви, че най-вероятно няма вече да е действащ политик, искал да остане в ателието си, където е прекарал по-голямата част от живота си.

„Остарях, на 70 г. съм, искам да си остана добрия художник. Няма да съм така активен, ако Борисов ми поиска съвети, ще дам. Зависи от улицата какво ще предложи – ако предлага яйца или бесилки, може и да бъда политик, ако улицата не ми носи ковчега… Искам да видя посланието на улицата, а тя предлага яйца по паметници на културата“, обясни подробно шефът на културната комисия.

Оставката на Боил Банов

От интервюто стана ясно, че Рашидов е обиден на наследника му на поста Боил Банов.

„Той още първата седмица се еманципира момчето. Обърна ми гръб. Да е жив и здрав. По-скоро какво прави – това е по-важното. Аз го направих министър, а премиерът го назначи“.

Рашидов е категоричен, че министърът трябва да глоби по 30 000 лв. тримата от „Отровното трио“ за целене на паметници на културата с яйца и ги определи като „машина за плюене“.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук