Най-вероятно братът на Борислав Колев е прав. Това каза министърът на вътрешните работи Бойко Рашков пред журналисти след присъждането на наградите „Полицай на годината“. Попитан дали ще уважи молбата на Колев за разговор, Рашков коментира:

Не само бих се срещнал с него, аз вече го направих. Това беше основната причина да закъснея за церемонията. Аз съм откликнал на желанието на братята за среща“, каза той.

Рашков каза още, че Колеви са направили „някои уточнения“, но не пожела да даде повече информация.

„Нека не изпреварваме колегите от прокуратурата и ГДБОП, които този следобед ще имат доста работа с обвиняемия. Както знаете, той е вече с мярка „задържане под стража“, допълни министърът.

Неговият разпит ще бъде проведен в СГП.

„Не знам защо така са решили колегите от прокуратурата, вероятно така ще им бъде по-удобно. Не съм изненадан от това, което чух от него. Очаква се по-ускорено развитие към разследването и да се стигне до истината“, добави той.

Рашков заяви, че е чул и конкретни имена, но уточни, че не са публично известни, но ще станат тогава, когато разследването напредне.

Той коментира и казуса с бившия финансов министър Владислав Горанов. „Нещата не са толкова прости, колкото се опитаха да обяснят някои заинтересовани. Тече проверка“, разкри той.

Припомняме, че по-рано днес Гешев устно уведоми, че има готовност да присъства на разпита.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук