Рашков
На снимката: Бойко Рашков

Напоследък стана известно, че в МРРБ се подготвя отново да се финансират същите фирми, без да се планира, без да се потърси сметка за тези огромни финансови ресурси, които до този момент са потънали в тези фирми, стоящи близо до кабинета „Борисов”. Това каза вътрешният министър Бойко Рашков на пресконференцията на „Продължаваме промяната”, след като Слави Трифонов обяви, че „Има такъв народ“ излиза от коалицията.

Рашков каза, че вече близо година в МВР се провеждат упорити, целенасочени разследвания на дейността на различни длъжностни лица от управлението на Бойко Борисов, свързани тясно с конкретни фирми, на които в противоречие с българските закони е било възложено изграждането на автомагистрали в нашата страна.

„В резултат на тези разследвания по категоричен начин се установи, че на тези фирми, стоящи близо до управляващите, до кабинета на Борисов са отпуснати авансово между 50% и 80% от сумите, които е трябвало да бъдат разходвани от тези фирми в или за строителство по-скоро на различни пътища, включително автомагистрала „Хемус”. Ние установихме при тези разследвания, че тези държавни средства не са вложени за изграждането на пътищата, не са вложени в изграждането на АМ „Хемус”, те са разходвани за различни нужди като е доказано, че някои от фирмите са получавали по сложен път от банките, чрез създаване на кухи фирми, използвали са безимотни хора, чрез които сумите са били теглени, получавани от определени банки и са замина в неизвестна посока”, каза Рашков.

Той подчерта, че става дума за бюджетни средства. „Тези средства в момента не е ясно къде се намират и за какво се използват. Имаме данни, че част от тези фирми са вложили държавните средства в обекти, които удовлетворяват техни фирмени, лични групови интереси“, заяви Рашков.

„Мисля, че МВР е длъжно да изнесе тази информация публично и аз още утре ще направя необходимото, за да може тази информация да стане публично достояние”, каза Рашков.

Същевременно напоследък стана известно, че в МРРБ се подготвя отново да се финансират същите фирми, без да се планира, без да се потърси сметка за тези огромни финансови ресурси, които до този момент са потънали в тези фирми, стоящи до близо до кабинета Борисов”, каза той и обобщи: Невиждани са нарушенията, извършени в строителството.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук