Рашков
На снимката: Бойко Рашков

Вътрешен министър от правителство на Бойко Борисов е бил на заплата при наркотрафикант. Това са данни от разработка, цитирана от служебния вътрешен министър Бойко Рашков в телевизионно интервю. Той не назова името на министъра, но бе категоричен, че „материалите са в МВР“.

„Един служител, който преди десетина години е бил на по-ниски нива, установен в контакти с наркотрафикант, доста известен. Твърди се, че получавал заплати от наркотрафикант. Този човек се е издигнал до поста вътрешен министър по времето на Борисов“, даде описание Рашков.

Служебният вицепремиер обеща името на този човек да стане известно в най-скоро време. И допълни, че разработката е стояла с гриф, макар и срокът на класификацията й да е изтекъл.

Рашков заговори за въпросния МВР шеф, за да илюстрира тезата си, че престъпления, извършени от властимащите се разследват трудно.

„Нашият главен прокурор е продукт на политическата власт. От такъв главен прокурор не може да започне разследване срещу политически лидер“, каза още Рашков и припомни за фиаското по делото за пачките и кюлчетата в чекмеджето на Борисов.

Рашков: Има данни за престъпления, които „миришат на асфалт“

По думите на Рашков сега има данни за престъпления, които миришат на асфалт и допълни, че прокуратурата и там нищо не е предприела, защото би засегнала интересите на бившите властимащи.

„Един известен и велик, може би, жилав пътностроител от началото на годината до настоящия момент е превел 21 млн. лв. в ОАЕ“, каза Рашков, без да назове бизнесмена, нито да отговори дали става дума за средства от печалби или за мръсни пари.

Каза обаче, че това не е единичен случай. По думите на министъра и за този случай в близките дни обществото ще се запознае с фактологията.

Рашков каза още, че нито един от собствениците на пътните фирми, чиито работници протестират, не се е явил в регионалното министерство да докаже с документи, че държавата нещо му дължи.

„Те предпочетоха да изпратят работниците с машините, които доста повредиха настилката в центъра на София. Един от тях е този, който така не му е плащала държавата, че е превел 21 млн. лв. в ОАЕ“, каза министърът.

И допълни, че има фирми, на които е плащано в аванс да строят участъци, които не са започнати.

„Не всяка строителна фирма е могла да влезе в кръга, който да се възползва от това благоразположение на Борисовото правителство“, каза Рашков, оприличавайки ситуацията на „куфарчетата едно време“.

Рашков каза още, че и за предстоящите избори има много сигнали за купуване на гласове и пак са основно срещу ГЕРБ и ДПС.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!