Опустошителните свлачищата в Колумбия отнеха живота на 254 души, а други 400 бяха ранени. Инцидентът бе предизвикан  от проливните дъждове, които доведоха до преливането на три реки около Мокоа. Цели села бяха затрупани. Спасителни екипи и доброволци продължават издирването на оцелели под развалините. Усилията по спасителните операции са усложнени заради продължаващото лошо време и щетите, нанесени на инфраструктурата.

Президентът на Колумбия Хуан Мануел Сантос обяви извънредно положение. Той допълни, че е невъзможно да се прогнозира броят на смъртните случаи и най-вероятно той ще расте.

 „Знам, че загиналите са незаменими за близките си. Тяхната болка винаги ще съществува. Но вярвам, че е възможно да преодолеем тази трагедия. Надеждата е възможна. Ще се отдадем изцяло на каузата да върнем надеждата на Мокоа, да им върнем бъдещето”, обяви Сантос.

Говорителят на Колумбийския Червен кръст обяви, че 300 семейства са били разселени, а десетки жилища са изравнени със земята. В момента се работи по изготвяне на списък с изчезналите.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук