Полиция, МВР, деца

Разбиха група за трафик на мигранти, съобщиха от МВР. Специализираната полицейска операция е проведена на 1 април на територията на София и в страната. В акцията за противодействие на незаконната миграция са участвали служители на ГДБОП, ГД “Гранична полиция“ , Д “Вътрешна сигурност“ – МВР и ДАНС.

В хода на полицейските действия са задържани 7 души, един от тях – служител на МВР. Полицаят, служител на жандармерията, и шестима негови съратници се занимавали с поемането на мигрантите на границата с Гърция и трафикирането им до Сърбия.

Проведени са процесуално-следствени действия на 9 адреса, от които на два – по неотложност. Иззети са вещи и предмети, които имат отношение към документирането на престъпната дейност на групата. В столицата е задържана и група нелегални мигранти, съобщиха от МВР.

Според информацията групата е действала от 2018г. и от тогава до сега не е спирала престъпната си дейност. Но не се е стигнало до арести заради липса на съдействие от страна на прокуратурата. Това е едно от 25-те досъдебните производство, за което главният секретар на МВР беше сигнализирал ВСС.

По информация на разследващите групата е ръководена от сирийски гражданин, който обаче се е укрил и е обвинен задочно. Работата по случая продължава.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук