медицински сестри, барикада, Партийния дом, протест
на снимката: медицинските сестри, барикадирали се в Партийния дом

Барикадирането приключи, медицинските сестри излязоха от бившия Партиен дом. Напускането е доброволно след дълги разговори със служители на НСО, въпреки че споразумение с правителството не е постигнато. По-рано на пресконференция бе обявено, че кабинетът не може да се съгласи с исканията, формулирани в споразумението, предложено от баликадиралите се протестиращи.

На излизане ги очакваха техните адвокати и жандармерия, но сестрите не бяха задържани и се отправиха към палатковия лагер пред Партийния дом.

„Решихме да излезем, защото сме изтощени. Не сме спали три дни. Цялата система е порочна“ – заяви Мая Илиева, един от организаторите на протеста, на излизане от входа на сградата на Народното събрание.

Тя добави, че техните искания са социални.

„Нашите искания не са изпълнени, продължаваме с протеста“, каза още Илиева и добави, че продължават да бъдат солидарни и с протестиращите майки на деца с увреждания.

Нито един управляващ не ни се е обадил, никой не е потърсил контакт с нас, каза още медицинската сестра и припомни, че са изпратили споразумение по електронната поща към зам.-министър Жени Начева.

Петте медицински специалисти прекараха нощта в сградата на бившия Партиен дом. Те останаха там, след като вчера следобед бяха на заседание на Здравната комисия. Очаквали се да се срещнат с министъра на здравеопазването Кирил Ананиев. Той обаче е в чужбина, а заседанието на комисията е продължило няколко минути и това вазмутило сестрите.

Какви ще са бъдещите действия на медицинските сестри не стана ясно, тъй като Те заявиха, че първо ще обсъдят стратегията си и тогава ще ги обявят. Те се разграничиха от политически лица и партии.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук