Марадона

Властите в Аржентина добавиха към разследването на причините за смъртта на футболната легенда Марадона още трима души. Това са психологът Карлос Диас, който лекува играча в месеците преди смъртта му и двама медицински асистенти – Дахиана Гизела Мадрид и Рикардо Алмирон. Итформацията е потвърдена от източници от прокуратурата на Сан Исидро, съобщава „Дойче Веле“.

Психологът и медицинските асистенти се присъединяват към разследването за небрежност при лечението на Марадона, което може да доведе до квалификация „умишлено престъпление“ , при което също се разследват неврохирургът Леополдо Луке и психиатърът Агустина Косачов.

По отношение на психолога Диас, обвинението казва, че разполага с доказателства, че от миналия октомври той е играл важна роля в грижите на Марадона, макар и под управлението на Косачов.

Правосъдието не изключва, че има повече предполагаеми извършители

Косачов също е разследвана за предполагаема „идеологическа лъжа“, за това, че е писала рецепти и медицински свидетелства, без да е преглеждала Марадона.

Разследването на медицинските асистенти е свързано с факта, че според източници от обвинението, те са могли да забележат ситуацията, довела до смъртта му, ако са контролирали по някакъв начин по-сериозно състоянието му. Футболната легенда почина на 25 ноември заради кардиореспираторен арест, на 60-годишна възраст.

Обвинението не изключва насочването към други предполагаеми извършители, тъй като са получени доказателства в тази посока.

Всъщност, прокурорите поискаха съдията по делото да разреши достъп до мобилните телефони на Марадона, които са иззети от дома му в деня на смъртта. Междувременно се планира да се призове и готвача на звездата, въпреки че обвинението не подозира, че той е отговорен за случилото се.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!