кон

Във Франция продължават нападенията срещу коне и в момента се водят около сто разследвания за такива престъпления, съобщи министърът на селското стопанство Жюлиен Денорманди.

Загадъчните убийства на коне се извършват в различни региони на Франция вече повече от половин година. Жертви на убийците стават също понита и магарета.

Както посочва министърът, убийствата на нечифтокопитните животни са намалели, но не са престанали. Досега властите са получили 400 сигнала за осакатени животни, като не всички са свързани с престъпни деяния. Някои от животните са починали от естествена смърт, но правоохранителните органи водят около 100 дела, съобщи телевизия BFMTV.

Затрудненията пред разследващите са свързани с местопрестъплението, което обикновено е в полето, далече от очите на свидетели или от видеокамери, но те не се отказват.

През август стана известно, че френската Федерация по конен спорт е подала граждански иск в съда във връзка с тези престъпления.

Почти всички убити коне във Франция са били с отрязано ухо. Сред версиите на разследващите е интернет челиндж или участие в ритуал. Не се изключва и вероятността действията на неизвестния извършител или извършители да е плод на психическо отклонение.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!