Редица световни знаменитости обявиха, че ще се включат в почетния концерт на сър Елтън Джон и фондацията му срещу СПИН.

Сред тях са Майли Сайръс, Джон Леджънд, Сам Смит, Кийт Ърбън, Кеша, Крис Мартин от „Колдплей“.

Американската звукозаписна академия обяви, че концертът трибют „Elton John: I’m Still Standing“ ще се проведе на 30 януари в зала „Медисън скуеър гардън“ в Ню Йорк – два дни след церемониято по раздаване на наградите „Грами“.

Шоуто ще бъде излъчено по CBS на по-късна дата. След концерта през януари той ще изнесе поредица шоута в рамките на 4 месеца в Лас Вегас.

„За 25 години работа на моята фондация постигнахме много. Не съм такъв човек да се връща към миналото, но от началото, когато тръгнахме с двама души в една кухня в Атланта, досега, сме събрали почти 400 милиона долара. Помогнахме на много хора”, споделя певецът.

Елтън Джон си спомня как е решил да се посвети на тази кауза, научавайки за драмата на първото момче, болно от хемофилия, заразено със СПИН при кръвопреливане през 1984 г. Името му е Райън Уайт. След диагнозата Райън е изключен от училище и става символ на младите хора, заразени с тежката болест. Елтън Джон е с момчето и семейството му, когато то умира през 1990г.

Британският музикант основава фондацията си срещу СПИН през 1992г. Тя продължава да набира средства за хуманитарна дейност в полза на заразените с вируса ХИВ и болните от СПИН, като ограмотяващи програми, кампании срещу изолацията и дискриминацията на болните, лечение, грижи и подкрепа за хора, живеещи с тежката болест.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук