винетка, ТОЛ полиция
Жители на селото са пътували без стикер до столицата

Двеста глоби за общо 60 000 лв. са наложени на жителка на с. Пролеша заради липса на винетка. Селото се намира северозападно от София и жената е пътувала до столицата без стикер. Не само тя обаче е глобена, а и още над 200 нейни съселяни.

Хората от Пролеша излязоха на няколко протеста заради санкциите, защото твърдят, че има решение на Министерския съвет от 28 февруари 2020 г. Според него те могат да пътуват до София без стикер. Две години по-късно се оказват обаче с глоби за шокиращи суми. Местните са категорични, че не са били уведомени за санкциите и са жертва на „държавен рекет“. Те настояват глобите им да бъдат анулирани. Във връзка с подадения сигнал от засегнатите в Пролеша главният прокурор Иван Гешев се срещна днес с тях. Заедно с него бе заместник главният прокурор при Върховна административна прокуратура (ВАП) Десислава Пиронева.

Пред протестиращите Гешев обяви, че за проблема е сезиран Министерският съвет и са определени кратки срокове за решаването му.

Във връзка със сигнала на жителите на с. Пролеша във Върховна административна прокуратура (ВАП) е образувана преписка.

ДНСК трябва да извърши проверка на използваната от агенция „Пътна инфраструктура“ стационарна камера за контрол в този пътен участък, за която в сигнала се твърди, че е незаконосъобразно изградена. В случай че това се потвърди, ВАП ще предприеме действия за протестиране от компетентна прокуратура пред съответния съд.

Още новини от деня – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук