Госиаме Тамара Ситоле, на 37 години от ЮАР, счупи световния рекорд на Халима Сисе от Мали, която миналия месец роди в Мароко девет бебета.

Жителката на ЮАР роди в болница в Претория цели 10 близнаци – с две повече, отколкото бяха установили лекарите по време на медицинските консултации, каза съпругът ѝ Тебохо Цотеци. Бебетата – седем момчета и три момичета, са родени със секцио

Ситоле вече има шестгодишни близнаци и бременността ѝ е била естествена, пишат световните агенции. Жената не е лекувана срещу безплодие.

„Щастлив съм. Развълнуван съм. Не мога да говоря много“, казва Цотеци.

В интервю миналия месец Ситоле признава, че е шокирана и очарована от бременността си.

Когато по-рано тази година лекарите ѝ казали, че е бременна с шестзнаци, тя не повярвала. По-късно прегледите показали, че всъщност бебетата са осем. Ситоле признава, че е била шокирана от бременността си и в началото ѝ е било много трудно. Но сега единствените ѝ молитви са тя и децата да останат живи.

Професор Дини Мавела, заместник-ръководител на медицинското училище в Университета по здравни науки „Сефако Макгато“, каза, че случаят на Ситоле е рядък и обикновено се получава в резултат от лечение на безплодие.

Децата ще да прекарат следващите няколко месеца в инкубатор, тъй като това е била бременност с „висок риск“, каза Мавела. Това е уникална ситуация, смята професорът.

Ситоле счупи рекорда за най-много деца, родени наведнъж. Досега той принадлежеше на Сисе, която миналия месец роди в Мароко девет деца. Преди нея рекордьор беше американката Надя Сюлеман, която през 2009 г. ражда осем деца, като нейните са били заченати чрез ин витро оплождане.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук