67-годишният грък Бабис Бизас бе записан в рекордите на „Гинес“ като човека, който е пътувал най-много по света, съобщава информационният сайт Greek Reporter.

Любителят на приключенията е роден в Арта през 1954 г. Бизас е изследовател, писател и туристически агент. Говори отлично английски, руски, испански и френски език.

След завършването на следването си Бизас решава да посети всяко кътче на планетата и успява – той е посетил всяка суверенна държава на Земята. През 1996 г. участвал в мисия до Северния полюс, а 18 години по-късно стигнал и Южния.

И до ден днешен пътешественикът продължава да пътува около 300 дни в годината. И винаги избира необичайни и неочаквани дестинации.

Когато го питат за любимото му място на света, изследователят отговаря, че е запален по племенните области на Африка и Азия, където древните култури и общества с дълбоки корени и традиции са успели да оцелеят дори в днешния свят, като се противопоставят на модернизацията.

Бизас няма два еднакви маршрута в пътуванията си. Дори когато се връща в държава, в която вече е посещавал, добавя ново място.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук