Нюйоркски ресторантьор се надява да „вземе златото“ сред кулинарите, като сервира пилешки крилца с дресинг от блестящия благороден метал. Два обекта на „Ейнсуърт“ в Манхатън сега предлагат пилешки крилца, посипани с прашещ от 24-каратово злато. То добавя „правилния подход“ към популярното основно ястие, обяви собственикът Браян Маца.

„Почувствах, че златото ще изглежда добре, когато се появи в „Инстаграм“. Много хора носят злато сега“ – каза той.

Въпреки екстравагантния външен вид на крилцата, приготовлението им е съвсем стандартно. След накисване в саламура, те се пържат и заливат със сос от мед и сушена люта чушка.

„След този процес нашият главен готвач прилага поръсването със златото“ –  разкри Маца.

Достойните за „Инстаграм“ снимки със златните блестящи крилца не излизат евтино. Заведението продава 10 крилца за 45 долара и 20 за 90 долара в своите два обекта в „Челси“ и „Ийст вилидж“.

За гостите с най-дърбоки джобове е предназначен специалният пакет, който срещу 1000 долара осигурява 50 крилца и бутилка шампанско „Armand de Brignac“, собственост на  Джей Зи.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук