бебе

Първото бебе, родено от украинска бежанка у нас, се роди на националния ни празник в болница „Дева Мария“ в Бургас. 39-годишната Олена е станала майка на момченце – Михайло.

Детето е родено две седмици преди термина. Раждането е било нормално. Майката и детето са добре, съобщи говорителят на болницата Крис Божинова пред БТА.

Бебето е родено на 1:30 часа на 3 март. Михайло е дълъг 48 см и тежи 2,600 кг.

Олена е успяла да избяга от войната в Киев заедно с двете си по-големи деца. Пристига в България на 26 февруари. Съпругът й е останал в Украйна. Настанила се при приятели в Приморско, като съпругът й останал мобилизиран във войната.

Жената е в добро общо състояние като за втори ден след раждането. Има чудесни условия, болницата е предоставила самостоятелна стая.

В социалните мрежи вече се зароди идея за събиране на помощи за семейството – дрешки и бебешки аксесоари.

По-рано УНИЦЕФ съобщи, че около половин милион деца са били принудени да напуснат домовете си в Украйна през последната седмица заради руската инвазия и нарече бежанската вълна „безпрецедентна по мащаб и скорост“.

Международната организация по миграция днес съобщи, че досега 1,25 милиона души са напуснали Украйна, сред които 80 000 са от други страни.

Още новини от деня – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук