Провокирани от липсата на детски градини и ясли в София, десетки родители тази сутрин  излязоха на протест пред сградата на Столичната община. Техните искания са за засилено строителство на детски градини в София и адекватни варианти за децата, които не биват приети в детските градини.

протест

„Равен достъп до алтернативно образование за неприетите деца“, гласи голям собственоръчно написан плакат, който родители издигнаха на ул. „Московска“ в столицата.

протест

Родителите настояват за въвеждане на ваучери за неприетите деца, при които се е наложило постъпване в частна детска градина поради неналичие на места в общинска такава. За това настояват в писмо, изпратено до редица институции.

Родителите са на мнението, че недостигът на места в детските градини лишава децата от конституционно право на образование. Те посочват също, че ако вдигането на таксите за детските градини би решило проблема с недостига, то тогава те биха го подкрепили.

Родителите посочиха още, че протестите ще продължат, докато системата не се промени в полза на децата, за които няма места в детските градини.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук