Столипиново
Столипиново

Синът на покойния футболист Аян Садъков – Ерол, отива на балотаж тази неделя с кандидата на ГЕРБ Емил Русинов. Двамата ще спорят за кметския стол на район „Източен“ в Пловдив, където се намира най-големият етнически квартал у нас „Столипиново“.

На 29 октомври Ерол Садъков е получил 2252 гласа, или 20, 16% от гласовете. Ерол е номиниран от ПП „Българска прогресивна линия“ и в последния мандат той беше заместник-кмет на „Източен“ с ресор „Обществен ред и интеграция на малцинствата“. Сега иска да стане кмет.

Резултатът му на вота е само с 11 гласа повече от този на конкурента му Емил Русинов от ГЕРБ, за когото са гласували 2241 избиратели – 20, 06%.

„Двубоят тази неделя ще бъде много оспорван“, коментират ромите от „Столипиново“. Те са категорични, че не са си продавали гласа. Високата активност в квартала обаче – малко над 20%, втора в Пловдив, създаде подозрения.

„Отидох да гласувам, защото искам кмет, който да се справи с мръсотията по улиците и фекалните води. Никой не ми е предлагал пари, за да пусна бюлетина“, твърди Ангел Георгиев. Той признава, че е учил само до 4 клас, но това не му попречило да отбележи номера на кандидата, когото харесва за кмет на „Източен“.

Георгиев е твърди, че и на балотажа ще гласува, за да спечели неговият избраник. Кой от двамата е, предпочита да не издава.

Още новини от деня – четете тук

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук