На снимката: румънският министър на спорта Йонуц Сторе /снимка: thediplomat.ro/

Румънският министър на младежта и спорта Йонуц Сторе смята, че страната му, заедно със Сърбия, Гърция и България, има реален шанс да спечели организацията на Европейското първенство по футбол през 2028 година.

Водещите държавни структури на споменатите страни обявиха кандидатурите си за турнира преди края на миналата година. Те също така се кандидатираха и за Световната купа през 2030 година.

Министърът стана тема в устата на румънците, защото по време на онлайн интервюто му камерата излезе от контрол и показа, че няма панталони, а е само по бельо. Физиономията на водещия в телевизионното студио събуди весело настроение, пише „Mozart sport“.

Излязлата от контрол за секунди камера показа, че за министъра важното е да е с риза, а как е облечен от кръста надолу е за „скрита камера“.

„Евро 2028 е голяма и осъществима идея. Можем да организираме турнир в партньорство със Сърбия, България и Гърция. Всички страни изпълняват условията за стадиони. Има проблеми с инфраструктурата и трафика, които трябва да бъдат решени. С поглед в по-широк план мисля, че можем да ги решим. Можем да имаме добър проект с реален шанс за успех”, казва Сторе.

Остава да се види дали споменатите проекти са наистина реалистични и какви са шансовете за реалното им изпълнение.

Romanian sports minister reveals underwear on live TV

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!