Румен Кривицки
На снимката: Румен Кривицки

Румен Кривицки е роден на 18 юли 1970г. в Пловдив. Завършил е висше образование в Благоевградския университет, специалност „Публична и стопанска администрация“. От 25 години е управител и съсобственик на „Кривицки и сие“ – национална компания за външна реклама. В момента е кандидат-депутат в листите на партия „Български възход“.

Г-н Кривицки, Вие сте познат на пловдивската общественост с рекламната си дейност. Защо решихте да вземете участие конкретно в тази политическа битка?

Смятам, че това безвремие на отложена политическа отговорност за управлението на страната трябва да свърши. Отказът на партиите да намерят общ език и да излъчат редовно правителство въвличат България в беда. Затова всеки, които иска да живее и да се развива в страната си, трябва да помогне за излизането от политическата криза. На първо място да се успокои политическата реторика, а след това в конструктивен тон да се обсъдят най-важните за българите проблеми – инфлация, доходи, спекулативно ценообразуване, продоволствена сигурност. Към тези социално-икономически проблеми прибавете и тревогите за българското семейство, за мира и за войната, за емигрантския натиск. Мисля, че никой не трябва да бъде безучастен в тази напрегната ситуация, а да участва с целия си потенциал.

Защо избрахте партията на Стефан Янев „Български възход“? От идеи или от личности бяхте привлечен?

В последното издание на българския парламентарен живот се видя, че ПП „Български възход“ е политическият субект, който е умерен в говореното. Сега най-важното е да се спре с постоянната конфронтация между политическите играчи. ПП „Български възход“ се придържа към центристката политическа линия. Затова може да предложи по-прагматично поведение и ефективно партньорство, защото както левите, така и десните имат полезни и ценни политики. Самият ген. Янев е консенсусна личност, спокоен балансиран, подготвен и опитен управленец. Личностите са много важни, разбира се, но политиката е екипна дейност. За да бъде ефективна трябва силен екип. Нашата пловдивската листа е съставена от успешни учители и лекари, юристи и инженери, мениджъри, финансисти и предприемачи, представители на малкия и среден бизнес, експерти в земеделието. Искаме доверието на пловдивчани с качествата на нашия отбор – компетентност и отговорност, както и със съзнанието, че сме исторически наследници на акта на българското Съединение.

Вие сте известен пловдивчанин. Ако влезете ефективно в политиката, за кои пловдивски каузи бихте работили по време на мандата си?

Пловдивските теми ще бъдат най-важни в политическите дебати след няколко месеца. Част от тях са чисто местен проблем, който с малки усилия на администрацията може да се реши. Има проекти, които без държавна подкрепа са невъзможни. Такива са мега инфраструктурните съоръжение, с чиято „реализация“ израснаха няколко поколения.
Сега аз бих се ангажирал да бъда гласът на пловдивчани от парламентарната трибуна по всеки въпрос, който засяга тях, техните семейства и качеството им на живот.

Според социолозите, на които обаче, не можем да се доверим напълно, и следващият парламент ще бъде съставен от противоречащи си партии. Кой очаквате да направи компромис, за да се състави редовно правителство в България?

Мисля, че всички политически партии трябва да загърбят тяснопартийните си „червени линии“. Политическите лидери да преглътнат егото си и да поставят националните интереси над всичко. Дори и да звучи клиширано, реалността е такава. България не може да си позволи повече управленско безвремие. Нужно ни е градивно сътрудничество, за да спрем обедняването, да гарантираме националната сигурност и да запазим младите в България. Това става не с емоционални и експресивни словесни сблъсъци, а с рационален спокоен тон да се търсят общополезните решения. Затова и мотото на кампанията на ПП „Български възход“ с №15 е „С разум за България“.

Още актуални интервюта – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук