Третият редовен конгрес на ПП АБВ избра Румен Петков за председател на партията. Петков получи доверието на 579 от общо 591 делегати на форума. Трима гласуваха против, 9 се въздържаха, съобщиха от АБВ.

Конгресът на АБВ излъчи нов състав на Националния съвет на партията от 99 души. Избрани бяха и 15 души от състава на Изпълнителното бюро, което ще бъде допълнено до 21 души.

„Битката за възстановяване на държавността трябва да бъде свързана с издигане на прогресивните принципи на солидарността, социалната справедливост и родолюбието като най-висши ценности.“

Това заяви вече бившият председател на партията Константин Проданов по време на  конгреса на партията. В обръщението си към делегатите, той заяви, че живеем в съдбоносни времена.

По думите на Проданов правителството на ГЕРБ продължава със запазената си марка – имитация на реформи, отстъпление под уличен натиск, хаотично поведение, прехвърляне на отговорност, посредственост в управлението и законотворчеството и приватизация на сигурността.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук