Кадър от спонтанния протест пред руското посолство на 24 февруари т.г. - денят, в който Русия нападна Украйна. Снимка: БГНЕС.

Русия разшири списъка на представителите на европейските институции и на държавите-членки на Европейския съюз, на които е забранено да влизат на нейна територия, съобщи Министерство на външните работи на страната на сайта си.

По думите им санкцията идва, след като на 16 декември 2022 г. страните от ЕС приеха девети пакет от санкции срещу Русия.

Официален списък на санкционираните няма, но в съобщението се посочва, че това са хора от ръководството на агенциите за сигурност на ЕС, участващи в обучението на Въоръжените сили на Украйна в рамките на мисията на ЕС за военна помощ на Украйна.

Говори се още за европейските държавни и търговски структури, които произвеждат и доставят оръжия и военно оборудване на Киев.

Още по-интересно е, че Русия смята да санкционира и „гражданите на държавите от ЕС, които са участвали в системна публична антируска реторика“. Ограниченията бяха разширени и по отношение на някои членове на Европейския парламент, се казва в съобщението.

Още международни новини – четете тук.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук