Смели руски огнеборци гасят бараките на фабриката за пух и перушина. Снимка: Губернаторът

Руските специални служби проверяват версията за атака на „вражески безпилотник“ по фабрика за възглавници и юргани от пух и перушина в Курска област, съобщи БиБиСи. За драматичното събитие сигнализирал лично губернаторът на областта Роман Старовойт.

В телеграм-канала Baza той алармирал, че бизпилотникът атакувал вишка за мобилна връзка в село Красниково, но не я уцелил и влетял в склада на предприятието „Бел-Поль“, където възникнал пожар и изгоряла ценна продукция.

Регионалното управление на Министерството на извънредните ситуации обаче не потвърждава атака с дрон, а само пожара в склада, където се съхранява птичият пух.

Детайли за атаката на безпилотник губернаторът не разкрива, а вместо това прави реклама на фабриката. „Предприятието е един от най-крупните производители на възглавници и юргани с различен пълнеж – написал той в телеграм-канала. – Аз лично сам ползвам продукцията на компанията „Бел-Поль“, много съм доволен от качеството!“

Губернаторите на граничещите с Украйна региони най-редовно съобщават за атаки с дронове, като обикновено го правят през нощта, отбелязва БиБиСи.

Британската агенция очевидно много деликатно намеква за навика на руснаците да се превъзбуждат от употреба на алкохолни напитки вечерно време. Само дето напоследък вместо вместо, мишки и плъхове по ъглите, виждат украински дронове в небето. Доста съмнително е и дали липсващата продукция е изгоряла, или просто открадната.

Всичко за войната в Украйна – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук