Lada
Снимка: Race Cars Direct

В момента състезателната Lada Vesta TC1 се намира в Унгария и се продава за 60 хиляди евро.

По-рано този автомобил е участвал в шампионата на WTCC управляван от италианския състезател Габриеле Таркини. Благодарение на Lada Vesta TC1 той успя да спечели две състезания.

на снмката: италианския състезател Габриеле Таркини

След като екипа на AvtoVAZ напусна шампионата – Lada Sport Rosneft през 2017 г., всички коли бяха закупени от частния френски екип на RC Motorsport. А след затварянето на WTCC, този седан стана собственост на състезателя-аматьор Йозеф Мерк, който участва в унгарския шампионат.

Lada
Снимка: Race Cars Direct

Lada Vesta TC1 притежава 1,6-литров 4-цилиндров турбо двигател, който произвежда 380 конски сили. Този мотор бе разработен от Oreca. Двигателят е снабден с 6-степенна последователна скоростна кутия. В допълнение, седанът е оборудван с карбонова каросерия с крило, регулируема блокировка на диференциала Xtrac, както и защитна клетка и други атрибути на състезателен автомобил.

Седанът Lada Vesta TC1 предложен за продажба е напълно обслужен и е готов да участва в състезания. Пробега на мотора е 3 хиляди състезателни километра, а при достигане на 6 хиляди километра той ще се нуждае от основен ремонт.

Lada

В допълнение към самия автомобил настоящият собственик на колата е готов да продаде отделно резервния двигател, както и други резервни части. Заслужава да се отбележи, че и трите модела Lada Vesta бяха създадени за шампионата на WTCC.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!