Алаа Илийна

Рускиня, която беше поставена под карантина заради коронавируса, избяга от болницата в Санкт Петербург и се съпротивлява на опитите на служителите на реда да я върнат.

32-годишната Алла Илийна в момента се е барикадирала в апартамента си в град Санкт Петербург и отказва да отвори вратата на полицията.

Жената, която се завърнала от Китай миналия месец, казва, че тестовете й за вируса от 6 февруари са отрицателни, но въпреки това е била поставена под карантина за две седмици.

Разочарована, тя деактивира електронна ключалка в болницата и избяга.

Болницата в Санкт Петербург.

В своя профил в Инстаграм Илийна, завършила университет с диплома по физика, разказва, че почувствала болки в гърлото скоро след завръщането си в Русия от празничния остров Хайнан в Китай на 30 януари.

На 6 февруари тя решила да извика линейка и била настанена в болница за лечение на инфекциозни болести във втория по големина град в Русия.

Тестовете показали, че няма вирус, но на следващия ден, като предпазна мярка, й е наредено да остане в болница за две седмици, като се смята, че е максималният инкубационен период на Covid-19.

„И трите теста показаха, че съм напълно здрава, така че защо по дяволите ме поставиха под карантина?“, пише Илийна.

В момента властите са изискали съдебно разпореждане за принудителното й връщане в болницата, за да остане под карантина поне до 19 февруари.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!