Италианка се обърна към лекарите с оплакване, че й растат косми по венците. Необичаният случай е описан в статия в списанието Oral Surgery, Oral Medicine, Oral Pathology, Oral Radiology.

Момичето за пръв път се обърнало към лекарите през 2009 г, защото на небцето й растели косми, подобни на мигли. Поставена й била диагнозата синдром на поликистозни яйчници, който често е свързан с излишната коса по лицето и тялото.

Космите са били отстранени оперативнои са й предписани хормони. Известно време лечението помогнало, но години по-късно космите отново се появили, и то в пъти повече. Този път лекарите не само отстранили космите, но и взели тъканни проби за анализ. Под микроскоп те открили косъма, който прораснал през необичайно удебелена тъкан на венците.

Експертите все още не са намерили единодушно обяснение на явлението. Те не изключват, че италианката ще трябва да приема лекарства, които коригират хормоналния фон през целия й живот.

Досега, в историята на медицината, са регистрирани само пет подобни случая и всички при мъже.

По-рано стана известно, че на 46-годишен жител на Москва му расте коса в ларинкса и трахеята. Лекарите са извършили електролиза на ларинкса и изписали пациента за домашно лечение.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!