чарлз
Магдалена с носията. Кадър: БНТ

Тези дни Магдалена Филипова Ривърс е получила и интересна покана за градинско парти в чест на новия крал Чарлз III. На партито ще присъстват представители на правителството във Великобритания и неправителствени организации.

Част от гостите ще имат възможност за лична среща с краля. Хората, които ще бъдат представени на Чарлз III, ще бъдат избрани по време на градинското парти.

За случая Магдалена е избрала специален тоалет.

В събота

короната бе поставена на главата на Чарлз III,

след което архиепископът на Кентърбъри – главата на Англиканската църква, му се закле във вярност.

„Ще отида с родопска носия на чаеното парти, защото въпреки че 25 години не живея в България, чувствам, че е много важно да покажа корените си. Тя е в цветовете синьо, червено и бяло, които съвпадат с цветовете на британското знаме, така че мисля, че е много подходящо за случая“, каза тя.

Магдалена е част от областния съвет в в английската община Южен Оксфордшър. Тя печели убедително мястото си там. Българката е получила 73% от гласовете на избирателите. Това ще е втори мандат за нея като общински съветник.

„Вече бях четири години общински съветник и моят опонент беше същият и тогава. Но през 2019 беше по-интересно, защото аз реших да стана съветник и да се занимавам с политика заради Брекзит, защото българите и хора от други общности сме против Брекзит“, обясни тя в „Денят започва“.

Още любопитни новини – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук