Сачева
На снимката: Деница Сачева

Отказът на премиера в оставка Бойко Борисов да се яви в новото Народно събрание след избирането му и година преди това, поражда все по-безумни оправдания.

Последният аргумент дойде от министъра на труда и социалната политика в оставка Деница Сачева в ефира на Би Ти Ви, която призова загрижените за неговата отчетност да се насочат към „Фейсбук“ страницата му.

Конкретният повод за реакцията беше въпрос по казуса с Плана за възстановяване, който трябва да бъде изпратен към Европейската комисия до 30 април, а все още не е представен пред народните представители. Едва преди дни документът беше качен за свободен достъп в интернет и вече получи солидна доза критика, заради липсата на иновативни решения за развитието на икономиката за следващите години.

Премиерът Бойко Борисов и неговата работа са изключително публични. Всички могат да проследят по ден неговото ежедневие във фейсбук страницата му, включително и на живо. Не мисля, че дейността му не е прозрачна. Премиерът не управлява еднолично, а всеки един от нас, който работи в кабинета, може да дава идеи.

Сачева, по примера на другите си членове на кабинета „Борисов 3“, не пропусна да отбележи и това, че той не е призован по законовия ред.

„Това, което се случва в НС не е да бъде изслушан министър-председателя, а опит да бъде унижен и да бъдат унижавани членове на кабинета. Не виждаме искрен интерес в работата ни и нагласи за приемственост, а виждаме опозиция на инат“, допълни тя.

Относно предстоящите консултации в президентството преди връчване на мандата Сачева обясни, че няма да издава кои от представителите на ГЕРБ-СДС ще са в делегацията, както и кои ще бъдат предложени за министри.

„Отиваме с нагласа да изпълним това, което са ни възложили нашите над 800 000 избиратели – да заявим готовността си за кабинет, да го представим, независимо от ясното съзнание, че няма да посрещнем подкрепа, защото очевидно в Народното събрание се отвори едно опозиционно мнозинство срещу нас“, каза още тя.

Министърът добави, че Даниел Митов е окончателно предложение за премиер, като той не е избран лично от Борисов, а решението е общо.

 

 

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук