Снимка: Фейсбук/ Владислав Панев

Софийският административен съд е отменил акта на главния архитект на София – Здравко Здравков за събарянето на строеж на Румен Гайтански-Вълка на територията на Държавно ловно стопанство „Искър“. Причината: направена проверка е установила, че не става въпрос за строеж, а за „ремонт“ на стара сграда. За това съобщи депутатът от Демократична България – Владислав Панев, в своя Фейсбук профил.

гайтански, строеж, вълка
Снимка: Фейсбук/ Владислав Панев

Панев посочва, че решението трябва да бъде обжалвано на следваща инстанция, но за него това е доказателство, че съдебната реформа е закъсняла.

„Припомням, че през август миналата година осветих строежа на територията на Държавно ловно стопанство Искър, след като пуснах дрон над него. Извършител е фирмата Био майнинг, известна и като най-големият бенефициент на държавната Българска банка за развитие, след като продаде кърджалийска фирма за 150 млн лева, а купувачът плати с кредит от банката.“, пише още Панев.

Строежът, обявен от местната власт за незаконен, беше замразен в края на миналата година.

„Сега съществува реална опасност да бъде възобновен. За мен не е случайно, че решението се обявява точно преди празниците. За да предизвика най-малко шум.“, опасява се Панев.

Решението за отмяната на акта на Здравков е взето преди повече от месец, на 17 ноември.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук