Пламен Бобоков
На снимката: Пламен Бобоков в съда

Бизнесменът Пламен Бобоков излиза от ареста под парична гаранция от 1 млн. лева, определи Специализираният съд. Паричната гаранция от 1 млн. лева беше потвърдена днес от съда. Вчера Бобоков бе арестуван въпреки че, според неговия пи ар, вече е бил платил гаранцията си.

Днес бяха представени разговори пред съда от прокурор Петър Белчев. Той обясни пред медиите, че те са в писмена форма, посредством компютърна програма „Телеграм“, „Уатс ъп“ и други. На първо място между Бобоков и прокурор Николай Николов при Окръжна прокуратура Русе. Другият, както обясни прокурор Белчев, е между Бобоков и секретаря при президентството Пламен Узунов.

„Трети разговор, вероятно лице с имунитет. Касае се за концесията на пристанище в Либерия за срок от 25 години. Обвиняемият Бобоков заявил на лицето с имунитет, че президента на Либерия проявява интерес от запознанството си с него с оглед на изпращане на посланик на република България в Нигерия с акредитация в Либерия. Това е разговорът в писмена форма”, заяви Белчев пред медиите.

Прокурорът обясни, че така се обосновава обоснове обстоятелството, че е налице реална опасност Пламен Бобоков да се укрие и да извърши друго престъпление, предвид факта, че притежава огромно влияние върху лица заемащи висши държавни длъжности в това число и вероятно лица с имунитет. Кои са тези лица? На този въпрос прокурорът каза, че на този етап не са установили по безспорен и категоричен начин, затова използват този термин.

„В комуникацията, която е в писмена форма, там е посочено президент. Но дали става въпрос за президента, не мога да ви кажа с категоричност”, посочи той.

Самият Пламен Бобоков заяви пред медиите, че с президента се в виждал само официално.

„Бил съм преди години, преди 2 или 3 години съм бил на среща с президента, просто за разговор нищо повече”, заяви още той.

Концесията за пристанище е в Либерия, заяви още той и добави, че няма нищо общо с българските власти по никакъв начин. Бобоков посочи, че с Васил Божков може да се каже, че са приятели. По думите му два пъти са се виждали по около 4-5 пъти годишно, „не повече“.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!