Блиц контролът днес е само с двама вицепремиери, председателят на парламента ще насрочи специално заседание за блиц, на което отсъстващите днес министър-председател и вицепремиери да отговарят на актуални въпроси.

Това съобщи в началото на пленарния ден председателят на Народното събрание Никола Минчев.

В залата са вицепремиерите Корнелия Нинова и Гроздан Караджов.

 

Премиерът Кирил Петков няма да участва в заседанието за парламентарен контрол. Причината са неотложни ангажименти.

Поради същата причина в контрола няма да участва и минисътрът на транспорта Николай Събев. Заради командировка извън страната в контрола няма да участват още вицепремиерът Асен Василев, вицепремиерът Борислав Сандов и министърът на енергетиката Александър Николов.

Поради болест се отлагат отговори на въпроси с писмен отговор от министъра на земеделието Иван Иванов

В първите до два часа от заседанието в първия петък на всеки месец министър-председателят и заместник министър-председателите се явяват пред Народното събрание и отговарят на актуални устни въпроси. Те се отнасят до общата политика на правителството, отправени от народни представители на самото заседание.

След блиц-контрола е предвидено разискване, инициирано от ДПС с министъра на здравеопазването Асена Сербезова. То е на тема политиката за преодоляване на недостига на лекари в определени специалности и на медицински сестри, и за задържане на младите лекари и медицинските сестри в България.

След това предстоят отговори на въпроси и питания. На депутатски питания ще отговаря още министърът на младежта и спорта Радостин Василев. 90 въпроса са зададени към министъра на вътрешните работи Бойко Рашков.

В днешния парламентарен контрол ще участват още министърът на отбраната Драгомир Заков, министърът на правосъдието Надежда Йорданова, земеделският министър Иван Иванов, министърът на транспорта Николай Събев, министърът на труда и социалната политика Георги Гьоков и други.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук