Косово, Сърбия

Възможността за връщане на задължителната военна служба в Сърбия, електронната война и купуването на нови дронове е обсъдил днес президентът Александър Вучич с военното ръководство на страната.

След срещата Вучич заяви, че е направено много за подобряването на боеготовността и снабдяването с „най-модерното оръжие и военно оборудване”.

Тази година ще бъде отделено специално внимание на електронната война. Белград ще купи още радарни системи и дронове, обеща той.

Повдигнат е и въпросът за връщането на задължителната военна служба и е взето решение този въпрос да бъде поставен на широка обществена дискусия.

Според Вучич, този въпрос има своите плюсове и минуси. Сред минусите е изчислението, че само за обектите и храната ще трябва да се изразходват над 8 млрд. евро годишно, а допълнително ще трябва да се осигурят и между 1,2 до 1,8 млрд. евро за доходите на войниците.

Положителното в това предложение е, че някои гарнизони в обезлюдените места или малките общини ще бъдат запълнени и животът там ще се върне.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук