Администрацията на Доналд Тръмп иска да сключи търговско споразумение с Великобритания „колкото се може по-скоро”. Това съобщи председателят на Конгреса на САЩ Пол Райън по време на посещението си в Лондон. Той увери, че САЩ ще подкрепят Лондон, докато траят преговорите за Брекзит.

„Сега, когато беше задействана процедурата по член 50 искаме Европейският съюз и Великобритания да се обединят и да постигнат трайно споразумение. Силните отношения между Брюксел и Лондон са в интерес на всички ни“, каза Райън.

Той добави още, че САЩ са „готови да изградят ново търговско споразумение с Великобритания, колкото се може по скоро, за да може да се използва големия потенциал между двата народа“.

Райън добави, че иска да съживи Трансатлантическото търговско и инвестиционно партньорство – най-спорната търговска сделка между САЩ и ЕС, тъй като според него това ще „донесе повече просперитет и сигурност”. Той смята, че споразумението ще покаже на всички ползите от либералната демокрация, демократичния капитализъм, свободата и свободното предприемачество.

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!