Състоянието на двете жертви в инцидента с предполагаемо отравяне от неизвестно вещество в английския град Еймсбъри остава критично. Това съобщи полицията в окръг Уилшир.

„Жената е на 44 години, а мъжът – на 45 години. И двамата са граждани на Обединеното кралство и се лекуват от последиците от неизвестно вещество в болница в квартал на град Солсбъри. Те остават в критично състояние – съобщава полицията – Провеждат се допълнителни тестове, за да се установи веществото, което е довело до отравянето на пациентите. В момента не е ясно дали е било извършено престъпление“.

Двамата бяха настанени в болница в критично състояние след влизането им в контакт с неразпознато вещество в същия британски град, в който бившият руски шпионин Сергей Скрипал и неговата дъщеря бяха отровени по-рано тази година, предаде АФП.

Полицеският отдел за борба с тероризма, който водел разследването по случая „Скрипал“, ще подпомагат разследването на местната полиция по новия случай. Учени, работещи в лабораториите на Британската отбрана, провеждат тестове , за да установят съществува ли връзка между двата инцидента.

Двойката бе открита в събота, в безсъзнание, в къща в тихия и спокоен район Eймсбъри – вилно селище в близост до праисторическия паметник Стоунхендж.

Еймсбъри е на 12 километра разстояние от Солсбъри, където било открито руското семейство през март, в безсъзнание върху пейка. Този инцидент породи дипломатическата криза с Русия.

Пациентите се третират с медикаменти, предзназначени за лечение на досег със съмнителни субстанции, но ефектът остава неясен поради неразкритото съдържание на отровата. Пострадалите са настанени в същата болница в Солсбъри, където бяха настанени преди време и руснаците.

Първоначалните предположения на полицаите били свързани с употреба на хероин или други упойващи вещества, но тази вероятност отпаднала след направените изследвания.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!