От началото на войната с Украйна активизацията на русофилските тролове във Фейсбук е значителна. Новини за изнасилени жени, за убити деца, за разрушени градове получават стотици смеещи се емоджита и още повече коментари в защита на Путин. Война, отнела живота на хиляди души, се коментира с насмешка, следват се стриктно опорните точки на руската пропаганда и се величае Путин, парадоксалното е, че една  голяма част от тези хора са с отбелязано местожителство в Западна Европа. Сега обаче сайт дава възможността да изпълните най-съкровеното желание на  любимия си руски трол и да го пратите в Русия. С еднопосочен билет.  

Сайтът To Russia With Love  дава възможност да се генерира виртуална бордна карта или билет от стотици места в света към по-големите руски градове като Москва, Новосибирск, Владивосток, Уфа, Волоград и Иркуцк. Така може да изберете София за начална точка, след което да изберете къде точно да кацне русофилът в Русия, но едва ли ще има особено значение за тях, щом е в най-любимата държава.

Само преди дни президентът на „Радио Свободна Европа/Радио Свобода“ посочи, че в последните месеци от медията наблюдават изключително силна активизация на т.нар. интернет тролове и фалшиви новини в България по две основни теми: войната в Украйна и действията на правителството.

Целта е чрез генерирането на огромни количества коментари в подкрепа на дадена „кауза” да бъдат подведени и гражданите, на които не се плаща за извършване на тази дейност.  А в България очевидно заклети русофили не липсват. И макар да не е начин за справяне с тях, можем да ги зарадваме с еднопосочен билет за Русия, страната, в която троловете еволюират до истински хора.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук