СДС

Главният секретар на Съюза на демократичните сили (СДС) Илия Лазаров съобщи, че партията му няма да се яви на евроизборите в коалиция с партия „Воля“. Той поясни, че сините са имали предложение от политическата сила, ръководена от Веселин Марешки, но не са го приели заради идеологически различия на тема европейска и атлантическа интеграция. Очаква се утре Марешки да обяви широката коалиция „Родолюбие“ за участие в изборите за ЕП. засега няма сведения кой освен „Воля“ ще влезе в коалицията.

От СДС предпочетоха да влязат в преговори с десните политически формации, които имат по-близси до техните политически позиции.

„Реши се да се продължат разговорите с представители на „Демократична България“ и с представители на близките до нас като възгледи патриотични сили в парламента“, обясни Илия Лазаров.

Сините уточниха, че досега не са започнали официални преговори с нито една политическа сила за предстоящите избори. Предварителни разговори обаче са водени  с „Демократична България“, Движение „България на гражданите“ и „редица малки партии, които са произлезли от СДС“.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!