Седмичен бюлетин – 09.04.2023

169
Едвин Сугарев
Снимка: БГНЕС

Едвин Сугарев: Трябва да се състави програмно и експертно правителство, а не политическо

Справедлив и честен ли е резултата от изборите; какво стои зад подписката на българските интелектуалци за съставяне на евроатлантическо правителство; склонни ли са ГЕРБ да направят правителство с подкрепа от ДПС и БСП и вървим към предсрочни избори – интервю на Едвин Сугарев за ДЕБАТИ.БГ.

 

Прочети повече


 

Домашното насилие ескалира
Домашното насилие ескалира

Безхаберието на властта – единственият виновник за поредното убийство на жена в България

Поредното убийство на млада жена разтърси София и България. Не защото подобни престъпления са редки за страната ни, а защото е можело да бъде предотвратено. С един прост акт – приемането на заклеймената от БСП и „Възраждане“ Истанбулска конвенция.

 

Прочети повече


 

Евгений КъневГЕРБ са тези, които следва да търсят управление и да направят нужните компромиси да го има

Медиите извират и преливат от речетатива за дълга на ПП да подкрепят ГЕРБ. Отново, когато ГЕРБ трябва да съставят правителство – всички изведнъж осъзнават как корабът потъва и ПП-ДБ трябва да гребат водата. Журналисти редят, интелектуалци петиции пишат, абонаментни политолози изкарват препъникамъка “корупция” като социопатия. Коментар на Евгений Кънев.

 

Прочети повече


 

пенсионериЛипсващите великденски надбавки – служебното правителство продължи с необяснимото си поведение

И тази седмица служебното правителство продължи с необяснимото си поведение в стопанското управление на страната. Този път на дневен ред бяха традиционните великденски бонуси на пенсионерите – първо изцяло забравени, след това все пак отпуснати, но под условие. В крайна сметка от този казус може да излезе добра реформа, но въпреки това не поставя управляващите в добра светлина.

 

Прочети повече


 

Любомир ЛазаровЖурналист отвори въпроса за 100 000 лева в „Стани богат“: Чие знаме е с различни страни?

„О, неразумний юроде, поради що се срамиш да се наречеш българин?“… Един болезнен въпрос, който все още търси своя отговор. Но може и да има вече такъв. След поредния спектакъл на националния ни отбор по футбол на България. Преспахме. Ако с тези футболисти трябва да се гордеем, това няма как да стане. Така беше и снощи, така е и днес. И наистина ме е срам да кажа, че съм българин.

 

Прочети повече


 

Проследете чрез ДЕБАТИ.БГ най-важните събития и най-важните коментари
за изминалата седмица директно в електронната ви поща.
Абонирайте се за нашия безплатен седмичен бюлетин,
за да ви го изпращаме всеки петък.

E-mail Адрес*


ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук