секскукли
Секскуклите са с реалистичен вид

Изглеждащите като истински хора секс-роботи, програмирани да говорят, да учат и да се движат сами, предизвикват интерес, тъй като технологиите стават все по-дълбоко вкоренени в света, пише „Дейли Стар“.

Андроидите с изкуствена интелигентност, предназначени да приличат на хора, са разработени от технологични компании предимно за да служат за сексуални цели за мъже и жени. Дебатът за възхода на тези машини се фокусира върху няколко изобретения, включително „Realbotix’s Harmony“, „Synthea Amatus’s Samantha Harmon“ и „Roxxxy’s True Companion“.

Въпреки усилията на тези компании, разработените андроиди обикновено се считат за скъпи сексиграчки, използвани изключително за удоволствие. Но тъй като технологиите стават все по-напреднали, съществуват опасения сред експертите по изкуствен интелект (ИИ) за социалното и моралното оправдание за създаването на сексроботи.

В Япония, например, се правят паралели между бързото намаляване на населението и нарастването на популярността на технологични устройства, като например секс-роботи и „приятелки с ИИ“.

Експертите по демография обвиняват частично „националната склонност към самота и отчуждение“ за увеличаване използването на кукли за секс от японските мъже, търсещи сексуално удовлетворение.

Други търсят по-заредени със смисъл връзки с технологиите, сред които е и Акихико Кондо, 35-годишен администратор в училище, който се ожени за Хацуне Мику, певица от виртуална реалност. Особеният случай на Кондо, макар и да не е честа практика, все пак подчертава степента, до която технологията е станала част от японското общество и култура.

Д-р Кейт Девлин, старши преподавател по социална и културна изкуствена интелигентност в Кингс Колидж Лондон, заяви, че въпросът за използването на технологии сред мъжете се оказва причина за безпокойство в Япония. Има опасения, че в страни като Япония, където самотата е голям социален проблем, роботите могат да влошат нещата. Вече има „приятелки с ИИ“, каза тя за “Дейли Стар“.

Миналата година Япония отбеляза най-голям спад на населението, което подчерта кризата с раждаемостта, пред която е изправена страната.

Очаква се към края на 2018 г. да се родят 921 000 бебета – с 25 000 по-малко от миналата година и най-малък брой от началото на съпоставими информации през 1899 г., съобщиха от японското министерство на здравеопазването.

Като се има предвид броят на смъртните случаи – 1,37 млн. души – населението на Япония е намаляло със зашеметяващите 448 000 през 2018 година.

Усилията на японския премиер Шиндзо Абе да се бори с ниската раждаемост изглежда не успяват, тъй като специалистите по демография търсят отговори, за да обяснят бързия спад.

Някои експерти посочиха като виновни за това положение „куклите за любов“ и „изглеждащите като живи“ жени и мъже-роботи, които в Япония изместват истинските хора.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!